Odozvy z Národnej konferencie mládeže

Som talent. Bol názov Národnej konferencie mládeže, ktorá sa konala 4. októbra 2016 v Žiline pod gesciou Rady mládeže Žilinského kraja.

200 delegátov- mladých ľudí aj politikov sa stretlo, aby sa cez telemost v dopoludňajšom programe spojilo s mladými ľuďmi z celej Európy, ktorí sa stretli na Európskej mládežníckej konferencii v Košiciach.

V popoludňajších hodinách  účastníci vytvárali odporúčania pre tvorcov politiky, aby mladí ľudia mohli žiť  a angažovať sa v rôznorodej, prepojenej a inkluzívnej Európe v zmysle motta: Pripravení pre život, pripravení do spoločnosti. V treťom bloku konferencie mladí ľudia mali možnosť zapojiť sa do  rozmanitých workshopov, ktoré  umožňovali  podporu a rozvoj nadania a talentu mladého človeka.

Hosťami konferencie boli:Mária Bošňáková, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Marko Salíni, Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Igor Janckulík, Poslanec Národnej  rady SR, Dana Mažgútová, Riaditeľka odboru školstva a športu Úrad ŽSK, Adriana Jurišová, Riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Žilina,Tibor Iró, Predseda Asociácia krajských rád mládeže.

Minifotoalbum

Konferencia bola realizovaná pod záštitou  Slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Podujatie sa konalo s finančnou podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže a NA programu EÚ Erasmus + pre oblasť mládeže a športu.

a


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/e/a/eae261fe-1f80-451d-85d8-ad3681c6d9cb/rmzk.sk/sub/skmladez/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399