Farebný život v nadaní

2 3 4 5

1

Život nie je len o čírej existencii a samotnom bytí, ale o využití energie nám danej na nové zážitky, skúsenosti a objavy. Sme bytosti, ktoré zažívajú celú škálu pocitov a emócii, či už smutných alebo radostných. A týmito myšlienkami sa začína práve môj príbeh. Každý jeden z nás chce po sebe niečo zanechať, nebyť len stvorením, ktoré prežíva zo dňa na deň. Všetci v niečo veríme… A ja verím, že ani jeden život, ani jeden živý organizmus na tomto svete nie je výsledkom náhody a jestvuje dôvod prečo je tu. Ten dôvod vždy nepoznáme alebo nechápeme, no možno je to tak mnohokrát lepšie. Život by stratil svoje rúško tajomnosti, keby sme poznali všetky jeho zákutia.

K fotografovaniu ma doviedli práve tieto myšlienky a uvedomenie si, že život je pominuteľný a ja ho chcem zachytiť v jeho krásnej podobe na ešte dlhú dobu. Preto ma fascinuje fotografovanie krás prírody, zvierat či ľudí. Rozkvitajúca rastlina alebo emócie v očiach osobnosti robia moje fotky mojimi – nemusia byť technicky dokonalé alebo nezvyčajné. Sú ale moje a ja som na ne hrdá.

Prvé zábery sa skoro nikdy nepodaria a tie ďalšie tiež väčšinou nie. Ono to nie je len o stlačení gombíka, spúšte – to som sa už naučila. No nevzdať sa, a hlavne na začiatku, je dôležité, a tak som pokračovala v tom, čo som si zaumienila.

Jedno tiché ráno som sa rozhodla privstať a ísť sa prejsť. Viete, zbožňujem rána, keď všetci ešte spia a svet s mojimi myšlienkami patrí len mne. To, čo som na svojej prechádzke videla, ma presvedčilo, že príroda so životom sú najväčšími kúzelníkmi na tomto svete. Čiernobiele fotky vždy boli a aj budú mojimi obľúbenými, no to ráno mi dokázalo, že občas je lepšie zachytiť presne taký istý obraz fotoaparátom ako ho vidím svojimi očami. A odvtedy fotím celou svojou dušou a srdcom. A farebne.

Alžbeta Kureková, Rimavská Sobota, 16 rokov

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/e/a/eae261fe-1f80-451d-85d8-ad3681c6d9cb/rmzk.sk/sub/skmladez/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399