REŠTART MLÁDEŽ a SK PRES

Športovo-kutúrne podujatie venované najmä, ale nie len, mladým aktívnym ľuďom sa nieslo v duchu hesla “ŠPORTUJ (NE)TRADIČNE”. Takto organizátor nazval aj celodenný workshop zaradený v rámci projektu Rady mládeže Trenčianskeho kraja „SK MLÁDEŽ V SK PRES“. Podujatie sa konalo pod záštitou  slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie a Jaroslava Bašku, predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Podujatie sa konalo v sobotu 18.06.2016 v športovom areáli ZŠ Gorazdova a Mládežníckom centre ŠHOK v Bánovciach nad Bebravou.

V rámci hlavného programu bol k videniu skateboardový pretek pod názvom SUN SKATE SKILL OPEN 2016 za účasti jazdcov z celého Slovenska i našich českých susedov z neďalekej Moravy. Zároveň sa uskutočnili turnaje v nohejbale, plážovom volejbale, stolnom futbale, do ktorých sa mohol zapojiť každý z účastníkov. V popoludňajších hodinách sa predstavila zo svojim tréningom zostava “CALISTHENICS VICTIMS” venujúca sa street-workoutu, parkouru a freestylu. Tiež svoj funkčných kruhových tréning odcvičili záujemcovia pod vedením trénerov z organizácie “RADOSŤ Z POHYBU”.

Všetci návštevníci si do sýtosti zašportovali, zabavili sa a domov si vzali krásne zážitky s úžasného podujatia. Po výkonoch nasledoval oddych v podobe občerstvenia. Viac ako 100 účastníkov podujatia si vo večerných hodinách pozreli krátky dokumentárny film, ktorým organizátori zároveň otvorili sezónu letných kín v ŠHOK-u.

Myšlienkou celého podujatia bola potreba zdôrazniť, že existujú aj komunity, neformálne skupiny či nadšenci moderných „netradičných“ športov, ktorí si zaslúžia svoj priestor na sebarealizáciu, rešpekt a podporu zo strany samospráv.

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút  mládeže.

Bc. Fekete Anton

Mgr. Ondrej Kubala

OZ ŠHOK

5  3  6  4


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/e/a/eae261fe-1f80-451d-85d8-ad3681c6d9cb/rmzk.sk/sub/skmladez/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399