NIE JE TO IBA O ROZVÍJANÍ TALENTU. JE TO V PRVOM RADE O ROZVÍJANÍ OSOBNOSTI.

Workshopy na podporu rozvoja potenciálu mládeže sú už v plnom prúde. Štartérom bolo podujatie v Trnave zamerané na tému fotografie a videa, ktoré organizovala Rada mládeže Trnavského kraja v spolupráci s organizátormi Festivalu Lumen. Tisícka mladých ľudí sa tak priamo z pódia dozvedela aj o dôležitej úlohe Slovenska v tomto roku, ktorou je predsedníctvo v Rade EÚ.

Pozvanie organizátorov prijali úspešní ľudia v spomínanej oblasti. O svojich skúsenostiach sa s 20-timi účastníkmi workshopu porozprávala inšpiratívna zakladateľka kreatívneho štúdia Cukru Martina Slováková. Talent z pohľadu fotografa priblížil úspešný umelec venujúci sa reportáži, svadbám i portrétnej fotografii Stano Klačanský. To, že video nie je iba o pohyblivom obraze, ale takisto o kvalitnom zvuku, nám porozprával mladý audiodesignér, ktorý sa takisto venuje kamere a fotografii Viktor Krivosudský. Účastníci diskusie sa mohli motivovať v tom, ako ísť za svojou vášňou, ktorá kým sa stane talentom, musí prejsť rôznymi prekážkami. To však platí vo všetkých stránkach života, pretože nie je to iba o rozvíjaní talentu. Je to v prvom rade o rozvíjaní osobnosti, prospešnej a prínosnej pre spoločnosť.

Prvý z workshopov bol aj nepriamou pozvánkou na KURZ TVORBY VIDEA, ktoré krajské rady spolu prinášajú v dvoch fázach. Prvá začína už 17. júna v Bielom Potoku v Ružomberku a pomôže 16-tim mladým talentom zdokumentovať svoje skúsenosti a inšpirovať tak ďalej svoje okolie a rovesníkov.

Najbližšie workshopy sa uskutočnia už tento víkend (10.-11.6.) v Banskobystrickom a v Žilinskom kraji. O víkend neskôr (18.6.) sa môže na podujatie tešiť mládež aj z Trenčianskeho kraja. Viac o aktivitách sa môžete dozvedieť na www.skmladez.sk alebo na Facebook fanpage SK MLÁDEŽ V SK PRES 2016.

Všetky workshopy vrátane kurzu spadajú pod spoločný projekt štyroch krajských rád mládeže SK MLÁDEŽ V SK PRES 2016 a konajú sa pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

Tento projekt bol podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR „Programy pre mládež 2014 – 2020“, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže

autor: Miroslava Dudášová, Rada mládeže Trnavského kraja

_DSC0644 - kópia _DSC0637 - kópia


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/e/a/eae261fe-1f80-451d-85d8-ad3681c6d9cb/rmzk.sk/sub/skmladez/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399